Nejčastější a nejjednodušší domácí jablečná šťáva se připravuje z jablek a mrkve. Podle chuti můžete použít více nebo méně jablek/mrkve – jejich kombinace je dobrá v jakémkoli poměru. Šťáva má vysoký obsah betakarotenu – antioxidantu, který chrání organismus před volnými radikály.
Postup
Umyjeme a nakrájíme jablka.
1.
Umyjeme a nakrájíme mrkve. Odšťavníme šťávu
z mrkví, potom odšťavníme jablka
2.
Dobře promícháme, nalijeme do sklenic
a podáváme.
3.
-
Suroviny na přípravu 2 nápojů
- 3 jablka
- 2 mrkve
Tipy
Chcete-li zvýšit výživovou hodnotu a zvýraznit chuť, přidejte trochu zázvoru!
Tips
Komentáře
Comments are closed here.
Podobné recepty
Koktejl z kapusty plný živin
Šťáva z kiwi a zelí
Borůvkový koktejl bohatý na antioxidanty
Šťáva z červené papriky a jahod
Banánovošpenátová šťáva se sójovým mlékem
Borůvkovobanánový koktejl