Držíte-li dietu, tato šťáva vám určitě prospěje! Kiwi a zelí mají nízkou energetickou hodnotu a málo sacharidů, zato však hodně vitamínů C a K a vlákniny. Dužina zbylá po vymačkání má vysoký obsah vlákniny a můžete jí trochu přidat do šťávy.
Tato šťáva je dobrá pro detoxikaci organismu, je však třeba vynechat sirup z agáve, aby měla lepší čisticí účinky.

Postup

Omyjeme a nakrájíme zelí.

1.
list

V nádobě přivedeme k varu vodu se špetkou soli.

2.
list

Do vroucí vody nasypeme zelí a vaříme je 2,5 minuty. Hotové necháme vychladnout.

3.
list

Kiwi oloupeme a nakrájíme na kousky.

4.
list

Nejdříve odšťavníme kiwi, potom zelí.

5.
list

Do připravené šťávy přidáme mléko a sirup z agáve. Dobře promícháme a podáváme.

6.
list
  • Suroviny na přípravu 2 nápojů

  • 110 g zelí
  • 6 kiwi
  • 120 ml mléka
  • 1,5 PL sirupu z agáve
Potraviny použité v tomto receptu:

tag Agave syrup iconSirup z agávetag Cabbage iconZelítag Kiwi iconKiwitag Milk iconMléko

Tipy

V tomto receptu jsme použili plnotučné mléko (3,25%), pokud však chcete snížit energetickou hodnotu nebo obsah tuku, můžete použít mléko nízkotučné nebo odtučněné. Vhodné je také sójové mléko.
Snažíte-li se zhubnout pomocí úpravy jídelníčku, vynechte sirup z agáve.
Pokud držíte dietu na zhubnutí, nahraďte mléko vodou a vynechte sirup z agáve.

SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+

Tips

SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+
SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+