Tento koktejl, plný vitamínů C a K a dalších živin, je nejen výživný, ale má také vynikající chuť! Mimořádně vysoký obsah vitamínu C činí z tohoto koktejlu skvělý antioxidant. Kiwi je bohaté na vitamín K, který hraje klíčovou roli v procesu srážení krve. Zbylá dužina obsahuje spoustu vlákniny, můžete její část přidat do koktejlu, získáte tak nápoj s vysokým obsahem vlákniny, který vás navíc i zasytí.
Postup
Kiwi oloupeme a nakrájíme na čtvrtky.
Mandlové a kondenzované mléko smícháme s jogurtem. Do směsi přidáme kiwi a vše odšťavníme v MJP.
Podáváme chlazené.
-
Suroviny na přípravu 2 nápojů
- 5 kiwi
- 120 ml mandlového mléka
- 60 ml jogurtu
- 2 PL sladkého kondenzovaného mléka
Recept obsahuje tyto potraviny:
Tipy
Dáváte-li přednost studenějším nápojům, můžete suroviny před přípravou vychladit. Mandlové mléko můžete nahradit kravským či sójovým.
Tips
Komentáře
Comments are closed here.
Podobné recepty
Šťáva z rajčat a pomeranče
Šťáva z banánu a zelí se sójovým mlékem
Recept na přípravu domácí jablečné šťávy
Jak si připravit chutné zelené koktejly?
Šťáva z kiwi a zelí
Jahodovobanánový koktejl