Pomeranče povzbuzují imunitní systém a jako vynikající zdroj vitamínu C snižují riziko vzniku rakoviny. Vymačkáte-li současně pomeranče a dýni, získáte šťávu s vysokým obsahem vitamínů A a C.

Postup

Dýni omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek uvnitř.

1.
list

Dýni položíme na plech lehce potřený olejem
a pečeme slupkou navrch 20 minut při 150 °C. Dýni necháme vychladnout.

2.
list

Pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky.

3.
list

Jakmile dýně vychladne tak, aby se s ní mohlo pracovat, nakrájíme ji na kousky a spolu s mlékem odšťavníme.

4.
list

Odšťavníme pomeranč.

5.
list

Dobře promícháme, případně posypeme sýrem
a podáváme.

6.
list
  • Suroviny na přípravu 2 nápojů

  • 1/2 dýně (Hokkaido nebo máslové)
  • 1 pomeranč
  • 120 ml mléka
  • 1,5 PL parmazánu
Recept obsahuje tyto potraviny:

tag Autumn Squash iconDýnětag Milk iconMlékotag Orange iconPomerančtag Parmesan Cheese iconParmazán

Tipy

V tomto receptu jsme použili plnotučné mléko (3,25%), energetickou hodnotu nebo obsah tuku v nápoji však můžete snížit, použijete-li nízkotučné nebo odtučněné mléko.

SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+

Tips

SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+
SdílejteShare on FacebookPin on PinterestTweet about this on TwitterShare on Google+