Pomeranče povzbuzují imunitní systém a jako vynikající zdroj vitamínu C snižují riziko vzniku rakoviny. Vymačkáte-li současně pomeranče a dýni, získáte šťávu s vysokým obsahem vitamínů A a C.
Postup
Dýni omyjeme, rozpůlíme a zbavíme semínek uvnitř.
Dýni položíme na plech lehce potřený olejem
a pečeme slupkou navrch 20 minut při 150 °C. Dýni necháme vychladnout.
Pomeranč oloupeme a rozdělíme na měsíčky.
Jakmile dýně vychladne tak, aby se s ní mohlo pracovat, nakrájíme ji na kousky a spolu s mlékem odšťavníme.
Odšťavníme pomeranč.
Dobře promícháme, případně posypeme sýrem
a podáváme.
-
Suroviny na přípravu 2 nápojů
- 1/2 dýně (Hokkaido nebo máslové)
- 1 pomeranč
- 120 ml mléka
- 1,5 PL parmazánu
Tipy
V tomto receptu jsme použili plnotučné mléko (3,25%), energetickou hodnotu nebo obsah tuku v nápoji však můžete snížit, použijete-li nízkotučné nebo odtučněné mléko.
Tips
Komentáře
Comments are closed here.
Podobné recepty
Šťáva z banánu a zelí se sójovým mlékem
Borůvkový koktejl bohatý na antioxidanty
Banánový koktejl na srdce a cévy
Koktejl z ovoce a zeleniny
Banánový koktejl se sójovým mlékem
Šťáva z mrkve a manga